Info om kaffe

Hos Neru bruges kun bønner kaldet "arabica" og ikke den onde fætter "Robusta".


Robusta er nok kaffe i botanisk forstand, men det smager forfærdeligt i brygget form og anvendes kun som "strække-middel" i blandinger, fordi den er væsentlig billigere end arabica

Hos Neru bruger vi kaffe bønner for at sikre os og Jer en fortræffelig kaffe oplevelse hvergang.

 

FRISKMALET

Malet kaffe har mistet 50 procent af sin smag efter en uge, også selvom den er opbevaret rigtigt. Så køb en kværn og mal kaffen selv, eller køb kaffen friskmalet i små portioner. Dette diskvalificerer selvfølgelig den vanlige supermarkedskaffe.

Når kaffen males øges overfladearealet 600-1200 gange, afhængig af finhed. Malet kaffe er på denne måde meget mere udsat for ilt, hvilket er brændstof for de kemiske processer hvor smag og aroma forvitrer. De vidunderlige æteriske olier, der dannes ved ristningen og eksponeres ved malingen, fordamper eller bliver harske. Tænk på hvor hurtigt et æble bliver brunt hvis du snitter i det. Dine bønner har det lige sådan.

OBS: "Friskmalet" lyder fint, men stol ikke på det. Køb derfor kun kaffen et sted, hvor du kan se at den bliver malet på bestilling. Altså, at de hele bønner hældes op i en kværn og males MENS du ser det.

 

FRISKRISTET

To uger efter ristning begynder kaffen for alvor at miste smag og aroma, selv når den opbevares som hele bønner. Efter tre uger er det med at få brygget kaffen i en fart og efter fire uger kan man lige så godt drikke noget såkaldt "gourmet kaffe" fra supermarkedet. Det skyldes at de fine kaffeolier omkring dette tidspunkt bliver harske, ligegyldigt hvad man gør. At hævde at ristet kaffe (hele bønner) har en holdbarhed på op til 1 år er at gøre grin med råvaren (for ikke at tale om køberen). Vacuumpakning og poseventiler ændrer ikke ved at kaffe skal være frisk.

Ricco rister selv al den kaffe der brygges eller sælges. De rister friske kaffebønner hver uge så vi altid er sikre på at levere Jer top kvalitet.

 

Brød info

Hos Neru servere vi altid kun frisk bagt brød og bager jævnt igennem hele dagen.

Vi henter selv vores brød 60-70% færdigbagt hos en bager og færdig bager brødet i huset i løbet af dagen så I kan altid forvente Jer friskbagt brød hos Neru.

 

Flere muligheder, vi har 8 forskellige brød at vælge imellem så der burde være noget for enhver smag.

Vi har 4 forskellige bagels, 2 Durum kerne brød et mørkt og et lyst og et chilistykke.

 

A taste of India

Er du til "spicy chikken" så bør du prøve vores hjemme marinerede kyllingebryst som er lavet på en ægte Indisk opskrift.

Juice info

Drik din juice friskpresset - hvorfor? fordi den indeholder langt flere vitaminer og meget mere smag end den langtidsholdbare "så kaldte" juice du kan købe på karton.

Vores ultimative mål er at levere Jer friske juice fyldt med vitaminer, mineraler og fibre.Vi bruger udelukkende friske frugter og grønsager, som presses og blændes i det øjeblik, hvor du bestiller en juice hos os.

æble

Altid friskpresset - og dog, vi benytter frosne bære, men der er en sund forklaring på dette!

Bær som købes frosne indeholder langt flere vitaminer end de friske der kan købes på diverse markeder eller supermarkeder for den sags skyld.

jordbær

Frosne bær høstes og fryses umiddelbart efter derfor indeholder de langt flere vitaminer, hvorimod de "friske" typisk er et sted mellem 2-5 dage gamle før de lander på hylderne hos supermarkederne, derfor er der næsten ingen vitaminer tilbage i disse.

Bestil mad online

Bestil mad online

Friske samosa hverdag

LÆKKER SULTEN ELLER SULTEN FOR SJOV!?

 

Så prøv en af vores lækre samosaér, som leveres friskbagte hver dag.

Vores samosaer er ikke som de traditionelle fedtede samosaer, som I måske kender fra andre steder. Vores har tilsat lidt ekstra olie i dejen og bages i ovn, så du slipper for dryppende friture olie.

Vi har to slags samosa: en med oksekød og en med grøntsager og begge er selvfølgelig super lækre.